Kadınların yoğunlukta olduğu market sektöründe çalışıyorum. Hayatımızın, sağlığımızın hiçe sayıldığı, hiçbir önlemin alınmadığı aksine çalışma saatlerini arttıran, esnekleştiren patronlarla da mücadele ettiğimiz bir dönem yaşıyoruz. Birçoğuna gittiğiniz büyük marketlerde eldiven dahi takmamıza izin verilmiyor, güvenlik paravanı uygulamasına geçilmiyor, hastalık raporu olan işçiler zorla işe çağrılıyor, idari izin, ücretli izin verilmiyor ve işten atma tehditleri artıyor. Joker eleman denilen sistem ile 10 işçinin yapması gereken işi 3 işçiye dayatıyorlar.

İşçi sınıfına ve ailesine “Ne haliniz varsa görün” ya da “Biz sizi alkışlarla koruyoruz” diyenler işverenden, kapitalistten yana olduğunu gösteriyor.

İşçi sınıfına ve ailesine “Ne haliniz varsa görün” ya da “Biz sizi alkışlarla koruyoruz” diyenler işverenden, kapitalistten yana olduğunu gösteriyor. Biz alkışlanmak değil, yaşamak istiyoruz. Yaygın testlerin yapılmasını, çalışma saatlerinin ve günlerin azaltılmasını, işvereni değil işçiyi düşünen devlet politikaları istiyoruz. Hayatın her yerinde üreten ve toplumu yeniden üreten kadınlar olarak herkesi dayanışmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Biz olmazsak hayat durur.