26 Eylül’den bu yana Filistin başta olmak üzere bir çok yerde, kadınlara karşı şiddete ve sömürgeciliğe karşı sokak eylemleri düzenleyen Filistinli kadınlardan selam ve direniş dolu açıklamayı sizler için çevirdik.

26 Eylül Perşembe günü,  kadınların öldürülmesine ve her gün Filistinli kadınlar olarak yaşadığımız her türden korkutmalara karşı gösteri yapmak için Filistin genelinde ve yurtdışında bir düzine kasabada ve şehirde sokaklara çıkan binlerce Filistinli kadını alkışlıyoruz. Sömürgecilik gerçeğinden, yaşadıkları korkutulmadan ve şiddetten dolayı bizimle birlikte olamayanlarla da beraberiz.

Bugün, toplumumuzun gözünde günlük yaşadığımız şiddet hikayelerini silme ve marjinalleştirme karşısında beraber olmak, mücadele vermek ve birbirimiz destek vermek için sokaklara çıktık. Yaşadığımızın toplumsal ve sömürgeci şiddet sistemlerinde genel bir gerçeklik olduğunu ve köklü bir yapısal yozlaşma olduğunu ve sadece bireysel suç olaylarına dayanmadığını ayrıca doğrudan katilleri de vurgulayarak sokaklara çıktık.

Ülkemizde özgürleşme kavramını yeniden tanımlamak ve her birimiz için adalet, onur ve özgürlük olmadan ulusal kurtuluş için ufuk olmadığını vurgulamak için “Özgür kadınlar olmadan, özgür vatan yok” sloganı altında sokakları işgal ettik. Bu gün bizler, Filistinli kadınlar, açısından parçalanma ve sömürgeci coğrafi bölünmeye meydan okuyarak, ertelenmiş bir mesele olmayı reddettiğimizi, saygınlığımızın ve özgürlüğümüzün Filistin kurtuluş söyleminin ve politik eyleminin özünde bir öncelik olması gerektiğini ilan etmek için bir dönüm noktası oldu.

Bu gün, her gün yaşamlarımız ve bedenlerimizle karşı karşıya kaldığımız şiddet gerçeğinin bir yansımasıydı. Gösterilerde çok sayıda erkek ve sömürgeci baskı ile karşı karşıya kaldık. İsrail işgal polisi ile çatışmaya girdik. Bunu yaparken, bu baskı güçleriyle uğraşmaya devam edeceğiz ve kadınları güçlendirebilecek, derin köklü şiddeti ve yozlaşmayı yerinden edecek potansiyeli yaratacak güvenli alanlar sağlamak için yorulmadan çaba göstereceğiz.

Sonuç olarak, bugün Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kasabasında başlayan ve Ramallah, Jish, Kudüs, Hayfa, Taybeh, Tiba, Yafa, Nasıra, Arraba ve Beyrut ‘ta (Lübnan) ve Berlin’de (Almanya) devam eden on iki yerde yerel girişimler tarafından organize edilen bu günkü gösterileri yapan kadınlarımızın gücünü takdir ediyoruz. Hareketimizin bağımsız olduğunu, kurumsal olmadığını ve her yerde Filistinli kadınların inisiyatiflerine açık olduğunu tekrar tasdik ediyoruz.

Perşembe günü, vatanımızın ve kadınların özgürlüğü için mücadele etmemizin zorlu ve gayret dolu bir başlangıcıydı.

Özgür kadınlar olmadan, özgür vatan yok!

(Bu yazı Türkçeye Mor Dayanışma Çeviri Komisyonu tarafından çevrildi. Orijinali için: https://www.facebook.com/%D9%88%D8%B7%D9%86-%D8%AD%D8%B1-%D9%86%D8%B3%D8%A7%D8%A1-%D8%AD%D8%B1%D8%A9-2703156423090972/)