Mor Dayanışma 6. Yaz Kadın Kampını geride bıraktık. “Akıntıya Değil, Umudun Dalgasına Kapılıyoruz” diyerek örgütlediğimiz kampımızı iki ayrı bölgede gerçekleştirdik. Güney kampımız 3-4 Eylül’de Hatay/Arsuz’da, Ege kampımız 10-11 Eylül’de Balıkesir/Gönen’de gerçekleşti.

Her sene yaz kamplarımızı kadın dayanışmasını örmek, sosyalist feminist politikayı ilerletmek ve birbirimizden öğrendiklerimizle mücadeleyi büyütme gayesiyle onlarca ilden, her yaştan ve durumdan gelen kadınlar olarak örgütlüyoruz. İlk dört kampımızı ülke geneli yaparken hem biriktirmiş olduğumuz deneyimler hem de büyüttüğümüz mücadelenin gücü ile yüzlerce kadın tek bir yere sığamaz olduk. Daha fazla paylaşmak, birbirimizi tanımak, konuşmak ve tartışmak gayesiyle Güney ve Doğu illeriyle ayrı olmak üzere Marmara ve Ege ile de farklı zaman ve yerlerde buluşuyoruz.

3 ve 4 Eylül tarihlerinde Hatay-Arsuz’da gerçekleştirdiğimiz Güney yaz kadın kampına tüm coşkumuz ve umudumuzla gittik. Birbirinden verimli atölyelerin, panellerin ve söyleşilerin olduğu kampıza yüzü aşkın kadın katıldı. Kamp boyunca gerçekleştirdiğimiz çeşitli atölyeler ile feminist politika yapabilmek ve kadın dayanışmasını büyütebilmek adına birbirinden güzel çıktılar elde ettik. Her sabah yoga ile başlayan kampımız devamında film söyleşileri, paneller, atölyeler ve eğlenceli serbest zamanlar ile devam etti. “Yaratma Cesareti”, “Kil Atölyesi”, “Feminist Terapi ile Güçlenmek”, “Şiddetin Yeniden İnşasında Cezasızlık; Erkek Adalet Politikaları”, “Şiddete Karşı Yaşam Hakkı; Öz Savunma” , “Göçmenlik; Peki Şimdi Nereye?” başlıklı atölyeler ile bilincimizde yeni pencereler açtık. Adana, Hatay, Mersin, Antep, Urfa, Adıyaman, Şırnak gibi birçok ilden yan yana gelen kadınlar olarak dayanışmamızı büyüttüğümüz ve yeni döneme birlikte hazırlandığımız çok verimli bir kampla güçlenerek yaşadığımız illere döndük.

Ardından 10 ve 11 Eylül tarihlerinde Ankara, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Antalya, İzmir, Manisa, Aydın illerinden iki yüz kadın Ege kampında buluştuk.

Konserlerin yasaklandığı, festivallerin engellendiği böylesi bir süreçte kampımızdan da rahatsız olanların çeşitli engellemelerini boşa düşürerek kadın isyanımız ve inadımızla Balıkesir/Gönen’de yanyana gelmeyi başardık.

Açılış Konuşması ve tanışma oyunları ile başlayan kampımızda ilk gün eş zamanlı atölyelerde buluştuk. “Şiddetin Yeniden İnşasında Cezasızlık; Erkek Adalet Politikaları”, “Şiddete Karşı Yaşam Hakkı; Öz Savunma” , “Göçmenlik: Peki Şimdi Nereye?”, “Erkek Egemen Kentlerin İnşası; Evlerden Sokaklara Barınma ve Barınma Güvenliği”, “Enternasyonal Kadın Hareketi; Şili’den İran’a Mücadele Deneyimleri” başlıklı atölyeleri gerçekleştirdik. Öykü Orhan’ın Paydos filmiyle noktaladığımız ilk günün ardından kampımız ikinci günde yoga ile başladı ve “Bir Avuç Erkek Müthiş Zenginleşirken Kadınlar Açlık Sınırında: Peki Bu Kriz Kimin Krizi?” başlıklı panelle sonlandı.

Kampa giderken de dönerken de heyecanımız, isyanımız ve inadımız katlandı.

6. Yaz Kadın Kampımızdan aldığımız güçle bize biçilen çaresizlik, itaat, yoksulluk karşısında haklarımızı, hayatımızı, özgürlüğümüzü alana dek dümenimiz umudun dalgasında, dümenimiz feminist mücadelede.

tr_TR