Saldırılarınızı görüyor, geri adım atmıyoruz!

Mor Dayanışma olarak 10. yılımızı geride bırakırken patriyarkal kapitalizme, erkek egemen zihniyete, tacize, tecavüze ve erkek şiddetine karşı; evlerden sokaklara, fabrikalardan tarlalara kadın mücadelemizi yükseltiyoruz!

Biz kadın mücadelemizi büyüttükçe sesimizi kısmak, mücadelemizi engellemek için sindirme politikaları da saldırılar da arttı. Birçok üyemizin davası devam ederken bazı arkadaşlarımız da tutuklandı.

Bugünkü duyurumuz ve ifşamız ise uzun zamandır saldırı altında olan Instagram hesabımızın kapatılması üzerinedir. 9 Şubat 2024 tarihinde hesabımız kapatılmıştır.

Defalarca adımıza sahte hesaplar açılarak algı operasyonları yapıldı, yandaş medyanın hedefi hâline geldik, hakkımızda asılsız haberler yayıldı. Sosyal medya mecralarında ise özellikle kimi gruplar tarafından Telegram kanalları ve WhatsApp gruplarında linç kampanyasıyla günlerce hedef gösterildik ve şikayetlere maruz kaldık.

Gelinen noktada herhangi özel bir şikayet olmamasına rağmen “Topluluk kurallarına uymamak, hile ve dolandırıcılık” suçlamasıyla “mor_dayanisma” kullanıcı isimli resmi instagram hesabımız 09.02.2024 tarihinde saat 08.30 itibarıyla kapandı. Bizler bunun tesadüf olmadığını ve bu saldırının asıl kaynağının erkek egemen zihniyetle beslenen siyasi güçler olduğunu biliyoruz.

Mor Dayanışma feminist kadın örgütü olarak itirazlarımızı yapacak, bu tür saldırılar karşısında kadınlarla yan yana olmak için tüm gücümüzü kullanacak ve asla geri adım atmayacağız, elbette susmayacağız!

Yeni Instagram adresimiz: mor.dayanisma

https://www.instagram.com/mor.dayanisma?igsh=eHRrbHNvZzd0bnBw

Herkesi sayfamızı takip etmeye, yaygınlaştırmaya, kadın dayanışmasını büyütmeye davet ediyoruz.

Kadın dayanışmasından ve örgütlü feminist mücadelemizden aldığımız güç ile kadın kurtuluş mücadelemizi büyüteceğiz ve isyanımız erkek egemen düzeni yıkacak.