31 Ocak’ta uydurma gerekçelerle tutuklanan MK üyemiz Didar Gül’den kadınlara mektup var!

Canım kadınlar;
Erkek – devlet şiddetinin her defasında karşımıza farklı versiyonları ile çıktığını gördük. Bazen katilimizi akladı, bazen kaç çocuk doğuracağımızı emretti, bazen makbul kadın olmamızı buyurdu ve bazen de mücadelemizin en önünde olanlarını hapishanelerle dize getirmeye kalktı. Bu saldırılara her zaman mücadelemizin haklılığının verdiği güçle yanıt verdik. Birbirimizden, dayanışmamızdan, sosyalist feminist mücadelemizden güç aldık.

Şimdi bana güç veren de aynı şey. Susmadan, korkmadan, itaat etmeden 8 Mart’ta sokağı dolduran binlerce kız kardeşimden aldığım güç varken, varsın bedenimizi tutsak ettiklerini düşünsünler. Ne yazar! Bu yoğun süreçte “buradayız, güçlüyüz” sesinin bulunduğumuz her ilde, her ilçede daha güçlü yankılanacağını biliyorum. Ve bizleri buradan söküp alanın da bu kararlılık olacağını biliyorum. O yüzden burayı da Mor Dayanışma’ya daha güçlü bir zemin kazandırmak için değerlendiriyorum.

Çıkınca kaldığımız yerden devam etmenin haklı sabırsızlığındayım. Bedeni tutsak edilen ama ruhu ve fikri mücadelede akan 36 kadının coşkusu ve inancıyla kucaklıyorum sizi. Başarılar. Yaşasın Sosyalist Feminist mücadelemiz.
Sonsuz inançla…